WEAR AND ENJOY  

Sondepads (tube pads) zijn stoffen splits-compressen voor door de buikwand geplaatste voedingssondes. De sondepads van TUBABOS zijn voor jou handgemaakt en worden na bestelling spoedig verzonden. In mijn webwinkel vindt je steeds een wisselend aanbod van verschillende sondepads.  Ben je ook op sociaal media actief? Bezoek dan TUBABOS op Facebook pagina en mis geen nieuwtjes.

   Eigenschappen

De TUBABOS sondepads zijn herbruikbaar en een uitstekend alternatief voor (splits)gaasjes en pleister. De stoffen sondepads zijn wasbaar (machine of met de hand gewassen) op 4o° en zijn zeer eenvoudig te verzorgen. Het gebruik van een lingeriezak in een licht gevulde trommel is aanbevolen. Laat ze plat aan de lucht drogen. 

   Materialen

TUBABOS sondepads bestaan uit meerdere lagen stof voor optimaal draagcomfort en functie. De stoffen worden met zorg uitgezocht om er zeker van te zijn dat ze aan de hoge eisen voldoen.

Bij TUBABOS heb je met meer dan 400 verschillenden stoffen een grote keuze aan kleurrijk en vrolijk katoen voor de bovenlaag. Met al die mooie stoffen wordt de dagelijkse zorg een stuk leuker. Kijk voor specificaties ook naar de artikelbeschrijving.

Voor je sondepad heb je een keuze uit drie verschillende absorptie stoffen:1. Katoenen flanel: Voor de tussenlaag gebruik ik 100% katoenen flanel (Oeko-Tex Standard 100) met een uitstekende absorberende eigenschap om eventueel uittredend vocht optimaal op te nemen.

De binnenlaag, die met de huid in contact komt, is evenals van zacht katoenen flanel. Flanel broeit niet en heeft de eigenschap eventueel uittredend vocht goed op te nemen en naar de tussenlaag te transporteren. Daarmee blijft de huid mooi droog en huidirritaties door lekkages worden voorkomen.

2. Bamboe: Bamboetextiel is licht en heeft een paar geweldige eigenschappen. Het voelt warm bij koud weer, maar juist lekker koel bij warm weer, absorbeert vocht drie keer beter dan katoen en voert dit snel weer af. Daarnaast wordt bamboe de eigenschappen hypoallergeen en een antibacteriële werking toegeschreven. De Bamboe sondepads zijn van sterk absorberend bamboefleece (70% Bamboo Viscose and 30% Organic Cotton, 300 GSM) en een laag van Bamboe Jersey Oeko-Tex Standard 100 (96% bamboe en 4% elastan) die tegen de huid aanligt. Bamboe pads maakt ik op bestelling en zijn in de regel binnen 5 werkdagen verzendklaar.

Sondepads van bamboe was je tot 30° en laat je aan de lucht drogen. Omdat bamboe pads een veel hoger absorptievermogen hebben dan sondepads van katoenen flanel is de droogtijd iets langer.

3. ZORB: Deze Sondepads hebben als absorptielaag een stof die special ervoor gemaakt is om juist veel vocht op te kunnen nemen: Zorb® 3D Bamboo Dimple Silver Fabric with SILVADUR™ (Zorb).

Zorb heeft met dezelfde dikte het absorptievermogen van ca. 6 lagen katoenen flanel. De laag die tegen de huid aanligt, is superzacht en van 70% Bamboe 30% Organic Cotton. De tussenlaag is van Zorb® 3D fibers een hoog absorberende stof. Daarnaast is de tussenlaag voorzien met SILVADUR ™ (antimicrobiële zilverionen) om bacteriegroei te remmen en onaangename geuren te vermijden.

Zorb sondepads maak ik op bestelling en zijn in ca. 5 werkdagen klaar om te verzenden.

Je kan je Zorb sondepad in de kleuren Naturel of Zwart bestellen. Standaard maak ik de Zorb sondepads in de kleur Naturel.

 

   Sluiting

TUBABOS pads worden gesloten met een plastic drukknopje of hebben de EasyPad sluiting. Het voordeel is dat je bijvoorbeeld de sondepad niet hoeft te verwijderen bij onderzoeken zoals MRI's en/of als röntgenfoto's gemaakt worden. TUBABOS biedt verschillende manieren van sluitingen aan: de klassieke sluiting met de drukknop op de sondepad zelf, de unieke, door TUBABOS ontworpen label sluiting en de EasyPad©.

Standaardsluiting: Hier worden de sondepads met een plastic drukknoop gesloten.

Labelsluiting: Voor een nog betere pasvorm heeft TUABOS de labelsluiting bedacht. Hier is het drukknopje op "labeltje" bevestigd. Daarmee ligt het TUBABOS tube pad nog platter op de buikwand, vormt zich beter naar het buikje en geeft daarmee een nog beter draagcomfort. 

TUBABOS is de eerste en enige die ook de labelsluiting voor sondepads aanbiedt.

EasyPad: 2017 heeft TUBABOS de EasyPad© geintroduceerd. Deze sondepad sluit zich uitstekend om de voedingssonde hen zonder het gebruik van knopen of ander sluiting. EasyPad© is makkelijk te gebruiken en met een beetje oefening kan je deze sondepad zelf met een hand aanbrengen.

Bekijk hier ook het filmpje hoe je de Easy Pad kan gebruiken:


Op aanvraag maak ik de CoverPad©. Deze sondepads hebben een laag over de PEG/button/voedingssonde heen. De Coverpads worden op bestelling gemaakt en naar jou verzonden.

Wens je een andere kleur ontwerp, afmeting of stijl? Op maat bestellen is mogelijk! Stuur me gerust een e-mail. Ik kijk er naar uit om met je samen te werken om de perfecte match te vinden!

   Grote hoeveelheden?

TUBABOS sondepads zijn exclusief en ik maak er vaak maar kleine hoeveelheden om het aanbod steeds te kunnen vernieuwen. Echter is het uiterraad mogelijk in samenwerking grotere aantallen van een of meerdere design te bestellen. Neem dan van te voren contact met mij op.

 

TUBABOS - Sondepads Made in Holland.

© 2016 - 2024 TUBABOS | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel