Buikbanden

De buikbanden van TUBABOS zijn naar situatie van verschillende stoffen gemaakt. De buikband word gedragen als bescherming en ondersteuning. Alle buikbanden worden op maat gemaakt. De maat neem je het best om de buikomvang te meten op de plek waar zich de sonde bevind. Voor extra wensen of specifieke aanpassingen neem gerust met mij contact op.

Active - van Softshell:

Softshell heeft de voordelen dat het waterafstotend is, een ademend vermogen heeft met een goede vochtopname, comfortabel zit en erg dun en licht is. Daarbij is de stof goed rekbaar zonder aan stevigheid te verliezen. Ideaal voor een buikband als bescherming voor veiligheid en ondersteuning.

Supersoft - van Katoen/Bamboe:

Buikbanden van Katoen/Bamboe zijn comfortabel maar minder rekbaar, wat dikker als Softshell buikbanden maar zacht en stevig. Voor deze buikbanden zijn er een ruime keuze aan katoenen stoffen. - Op dit moment is deze buikband uit het assortiment.

Aqua - Neopreen zwemband:

Om bij het gaan zwemmen de voedingssonde/button te bedekken of veilig op te bergen zijn de buikbanden van neopreen het best geschikt. Neopreen zuigt zich niet vol met water en blijft licht en aangenaam te dragen. Doordat neopreen rekbaar is, past zich de zwem buikband goed aan je lichaam. Let op: deze Neopreen zwembuikbanden zijn  GEEN hulpmiddel om op het water te drijven om te leren zwemmen!

Sluiting:

Alle Buikbanden van TUBABOS zijn voorzien van ruim klittenband om de band individueel te sluiten. Je kan kiezen of de sluiting van de buikband voren op de buik of achteren op de rug moet zitten. Een extra toegang naar de voedingssonde kan met het ronde klepje, met drukknopen bevestigt, naar behoefte geopend worden (handig als bij een PEG sonde het slangetje regelmatig van positie moet veranderen). Het rond klepje kan tevens ook gebruikt worden als bescherming van het verbindingstukje/kraantje van het toedieningssystem. De diameter van opening geeft voldoende ruimte om sondepads te kunnen gebruiken. Daarnaast heeft de buikband een tunnel om de sonde op zijn plaats te houden.

Wassen:

Alle buikbanden zijn makkelijk in onderhoud en bij 30° in de machine of in de handwas wasbaar. Gelieve een lingerie waszak gebruiken om eventuele beschadigingen (aan andere was) door de klittenbandsluiting te voorkomen en de buikbanden goed sluiten voor het wassen.

Voorbeelden van buikbanden:

© 2016 - 2021 TUBABOS | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel