VEELGESTELDE FRAGEN

Q: Waarom herbruikbare sondepads?

We gaan nu steeds gezonder en duurzamer leven en stoffen tube pads/sondepads passen heel goed in deze tijd. In veel wegwerpproducten worden chemicaliën gebruikt om het extra wit te laten uitzien, goed te laten absorberen en toch dun te maken. Veel mensen zijn gevoelig voor deze onnatuurlijke stoffen. Stoffen sondepads zoals TUBABOS tube pads zijn lekker zacht, natuurlijk en vochtregulerend en geschikt voor de dagelijkse verzorging van de voedingssonde. Met het gebruik van TUBABOS tube pads kan je bijdragen onnodige kosten te besparen en de afvalproductie te verminderen.

Q: Van welk materiaal zijn TUBABOS gemaakt?

A: TUBABOS sondepads bestaan uit meerdere lagen stof voor optimaal draagcomfort en functie. De stoffen worden met zorg uitgezocht om er zeker van te zijn dat ze aan de hoge eisen voldoen.

Bij TUBABOS heb je met meer dan 300 verschillenden stoffen een grote keuze aan kleurrijk en vrolijk katoen voor de bovenlaag. Met al die mooie stoffen wordt de dagelijkse zorg een stuk leuker. Kijk voor specificaties ook naar de artikelbeschrijving.

Voor je sondepad heb je een keuze uit drie verschillende absorptie stoffen:

1. Katoenen flanel: Voor de tussenlaag gebruik ik 100% katoenen flanel met een uitstekende absorberende eigenschap om eventueel uittredend vocht optimaal op te nemen.

De binnenlaag, die met de huid in contact komt, is evenals van zacht katoenen flanel. Flanel broeit niet en heeft de eigenschap eventueel uittredend vocht goed op te nemen en naar de tussenlaag te transporteren. Daarmee blijft de huid mooi droog en huidirritaties door lekkages worden voorkomen.

2. Bamboe sondepads: Bamboetextiel is licht en heeft een paar geweldige eigenschappen. Het voelt warm bij koud weer, maar juist lekker koel bij warm weer, absorbeert vocht drie keer beter dan katoen en voert dit snel weer weg. Daarnaast worden bamboe de eigenschappen hypo-allergeen en een antibacteriële werking toegeschreven. De sondepads van Bamboe hebben net als de katoenen sondepads een vroolik en kleurrijke buitenlaag. De tussenlaag is van absorberend bamboefleece (70% Bamboo Viscose and 30% Organic Cotton) en de binnenlaag van zacht bamboe jersey (95% bamboo, 5% lycra). Bamboe pads maakt ik op bestelling en zijn in de regel binnen 5 werkdagen verzendklaar.

Sondepads van bamboe was je liefst tot 30° en laat je aan de lucht drogen. Omdat bamboe pads een veel hoger absorptievermogen hebben dan sondepads van katoenen flanel is de droogtijd is iets langer.

3. ZORB: Deze Sondepads hebben als absorptielaag een stof die special ervoor gemaakt is om juist veel vocht op te kunnen nemen: Zorb® 3D Bamboo Dimple Silver Fabric with SILVADUR™ (Zorb).

Zorb heeft met dezelfde dikte het absorptievermogen van ca. 6 lagen katoenen flanel. De laag die tegen de huid aanligt, is superzacht en van 70% Bamboe 30% Organic Cotton. De tussenlaag is van Zorb® 3D fibers een hoog absorberende stof. Daarnaast is de tussenlaag voorzien met SILVADUR ™ (antimicrobiële zilverionen) om bacteriegroei te remmen en onaangename geuren te vermijden.

Als je kind (of je) een allergie voor een bepaalde stof heeft, neem dan alstublieft contact met mij op voor een aangepaste textielkeuze.

Verschillen van de druk op het textiel en kleine oneffenheden en kleurverschillen zijn uiteraard niet uitgesloten en geeft elk sondepad zijn exclusieve charme. Het patroon van de stof kan enigszins variëren ten opzichte van de afbeelding dit is ten gevolge van de patroon plaatsing.

Houdt er rekening mee dat de kleuren vanwege scherminstellingen kunnen variëren.

Q: De sluiting is moeilijk te openen, wat kan ik doen?

A: Ik stel voor het openen van te voren te oefenen voordat u TUBABOS gebruikt. Zo voorkomt u dat het materiaal uitrekt. 

TIP: Probeer liever niet aan de stof/het elastiek te trekken om de knopen open te doen. Het is beter de knopen vast te houden bij het openen, zo voorkomt u scheuren van de stof/het elastiek. In het begin kunnen de knopen nog wat moeilijk zijn te openen. Dat word met de tijd wat makkelijker.

Q: Waarom gebruik je geen klittenband?

A: Er zijn 2 redenen waarom ik geen klittenband als sluiting gebruik:

1. Het naaien van klittenband op elk tube pad zou te lang duren (iets wat ik probeer te vermijden om de levertijden zo kort mogelijk te houden).

2. Mijn voorkeur gaat naar plastic drukknopje omdat deze hygiënischer dan klittenband is (kijk maar eens hoe het klittenband na een tijd eruit ziet).

Q: Wat is het voordeel van de label sluiting?

A: Met de unieke labelsluiting ligt de TUBABOS tube pad nog platter op de buikwand en vormt zich beter aan het buikje en geeft daarmee een nog beter draagcomfort.

Q: Wat is het voordeel van de "Easy Pads"?

A: De door TUBABOS geïntroduceerde "Easy Pad" is zoals zijn naam zegt: makkelijk in het gebruik. De "Easy Pad" heeft geen knopen nodig voor optimal draagcomfort en functie en vormt zich uitstekend aan de buiksonde omheen.

Q: Wat moet ik doen voordat ik mijn eerste TUBABOS gebruik?

A: Ik adviseer de TUBABOS tube pads voor het eerste gebruik te wassen om huidirritaties te vermijden. Want het textiel kan chemische producten bevatten die huidirritaties en allergieën kunnen veroorzaken. Al deze schadelijke stoffen die in alle nieuwe stoffen zitten, verdwijnen simpelweg door de tube pads eerst te wassen voordat ze gedragen gaan worden.

De sluiting kan in het begin een beetje moeilijk te openen zijn. Oefenen het openen en sluiten van de TUBABOS een paar keer voordat je ze voor de Mini One/Mic-key button of PEG sonde gebruikt. 

Q: Hoe kan ik TUBABOS wassen / drogen?

A: TUBABOS sondepads zijn wasbaar in de machine op 40°. U kunt uw gewone wasmiddel gebruiken maar ik raad het gebruik van wasverzachter af om de absorberende eigenschap van de sondepads niet te vermindern. Bovendien belemmert wasverzachter de werking van katoen. Het beste is de tube pads in een kledingzak/wasnetje te wassen om de tube pads te beschermen en om te voorkomen dat de tube pads in de wasmachine "verdwijnen". TUBABOS kan alleen of met andere kleding gewassen worden, maar gelieve niet met kleding met klittenband om beschadigingen te voorkomen. TUBABOS kan in een droger worden gedroogd. Echter kan dit ervoor zorgen dat de tube pads krullen. Het beste is de tube pads plat liggend aan de lucht te laten drogen op een vlakke ondergrond.

Sondepads van bamboe was je liefst tot 30° en laat je aan de lucht drogen. Omdat bamboe pads een veel hoger absorptievermogen hebben dan sondepads van katoenen flanel is de droogtijd is iets langer. Na het wassen kunnen de randen van de sondepads wat rafelen. Dat is normaal en ligt daaraan dat de randen van de sondepads met een zigzag steek zijn afgewerkt. Ik probeer de sondepads zo dicht als mogelijk bij de steek te bij te knippen, zonder daarbij de naad te raken. Je kan de losse draadjes van de stof gerust bijknippen, maar let op dat de naad niet doorknipt. Het rafelen zal na verder wassen minder worden.

Bekijk hier de overzicht van de wassymbolen.

Q: Zijn er bijwerkingen of zijn er problemen met het gebruik van een TUBABOS geconstateerd?

A: TUBABOS neemt geen risico voor gebruik of misbruik van TUBABOS. Je gebruikt TUBABOS op eigen risico. De enige gerapporteerde problemen met tube pads in het algemeen zijn in sommige gevallen bijwerkingen van allergische reacties op de materialen en ongemak als gevolg dat tube pads te dik zijn. Deze klachten zijn uiterst zelden gemeld, echter wees je je bewust dat die zich kunnen voordoen.  Als je zich zorgen maakt over een allergische reactie op de bepaalde materialen die gebruikt worden voor het maken van TUBABOS artikelen, verwijs ik verder op deze pagina voor meer informatie over de voor TUBABOS gebruikte materialen.

Als u iets koopt voor iemand met een verzwakt immuunsysteem of in het ziekenhuis, controleer dan de ziekenhuisregels of praat met hun arts voordat u iets schenkt. De sondepads zijn niet bedoeld om te worden gebruikt als medische behandeling of in plaats van een door een arts aanbevolen medische behandeling.

Q: Ik krijg continu sondevoeding. Kan dat met de buikband?

A: De buikband heeft een opening die met een rond afneembaar schild afgedekt is. Daardoor is de buikband ook geschikt als je continu sondevoeding krijgt. Je kan het verlenglijn van de PEG/Mic-Key ook door een lus aan de buikband halen voor een extra zekering.

Q: Hoe meet ik de lengte voor de buikband?

A: De buikomvang meet je het beste ter hoogte van de PEG/Mic-Key button. Als je vaak zit, kan de buikomvang wat groter zijn als je staat of ligt. Daarmee hou ik rekening met extra breed (10 cm) klittenband om de buikband te sluiten. Op wens kan de klittenband ook wat langer.

Q: Wat is handiger: een sluiting achter of voor?

A: Of je nu voor een sluiting voor of op de rug kiest, hangt een beetje van de maat af. Bij een klein buikje van onder de 60cm is een sluiting op de rug handiger, anders zou het gedeelte met de klitten band op zijn zei zitten, wat wellicht niet prettig aanvoelt.

Q: Helpt een buikband dat de sonde/button niet eruit getrokken wordt?

A: De buikbanden worden inderdaad vaak gebruikt om het lostrekken van de extension/voedingssonde te voorkomen, of het nu per ongeluk of expres gebeurd. Alhoewel ik geen garantie kan geven dat een buikband het eruit trekken helemaal voorkomt, kan je met een buikband de Mic-Key extra beschermen en de buikband gebruiken om de extension/voedingssonde eraan te fixeren in plaats van pleiters op de huid te gebruiken.

Q: Waar komt de naam TUBABOS vandaan?

A: De naam TUB-A-BOS staat voor "tube feeding" (sondevoeding) = TUB, "awareness" (bewustwording) = A en voor de afkorting voor "Bohring-Opitz Syndroom" = BOS. TUBABOS tube pads zijn gemaakt ter ere van kinderen met Bohring-Opitz Syndroom, het syndroom waarmee mijn zoontje is geboren en voor mensen die afhankelijk zijn van sondevoeding. Zij verdienen iets bijzonders ... want ze zijn bijzonder! 

Q: Verzend je ook buiten Nederland?

A: Ja, TUBABOS artikelen worden wereldwijd verzonden.

Q: Hoe kan ik betalen?

A: Je kan je bestelling op volgende manieren betalen:

- vooraf overmaken
- iDEAL
- PayPal
- Bancontact

Q: Wat zijn de verzendkosten?

A: Voor het verzenden van de bestelling breng ik verzendkosten in rekening. Hierbij hanteer ik de kosten die My Parcel en/of Post.NL rekent voor een brievenbuspakketje met Track&Trace.

Binnen Nederland: €4,25
België: €9,50 (boven 100gr MyParcel) of €5,90 (tot 100gr Post.NL)
Europa en Internationaal: €13,00

(Verzendkosten volgens MyParce & PostNL, januari 2024)

Q: Hoe lang duurt het tot mijn bestelling is verzonden?

Ik streef er naar alle artikelen op voorraad te hebben. Ik maak TUBABOS sondepads ook op bestelling en op maat. Op maat gemaakte TUBABOS produkten worden meestal binnen 48 uur en uiterlijk binnen 10 werkdagen na ontvangst van jouw betaling verzonden. Binnen Nederland is de verzendtijd in het algemeen 1-3. Verzenden binnen Europa lukt in de meeste gevallen binnen 5 tot 10 werkdagen. Buiten Europa kan de verzendtijd tot 6 weken bedragen.

I.v.m. vakantieperiodes worden bestelling na ontvangst van uw betaling in de week na de vakantieperiode verzonden.

Q: Kan ik de status van mijn bestelling volgen?

A: Je kan mij mailen met eventuele vragen over de status van uw bestelling. TUBABOS wordt als standaard brievenpostpaketje verzonden. Als je de voorkeur aan Track&Trace geeft, hoor ik het graag. Stuur mij dan een email.

Q: Kan ik de bestelling ook ophalen?

A: Uiteraard is het mogelijk om jouw bestelling af te halen bij TUBABOS, H.J.Koenenstraat 13 te Haarlem. Dit kan alleen op afspraak en de bestelling moet dan vooraf zijn betaald.

Q: Hoe kan ik een artikel retourneren?

TUBABOS artikelen worden met aandacht voor het detail en met liefde gemaakt. Mocht jouw bestelling niet aan je verwachtingen voldoen, hoor ik het graag en je kan de bestelling retourneren onder de volgende voorwaarden:

1. De retourzending dient vooraf per e-mail te worden aangemeld.

2. Je dient binnen 14 werkdagen na levering de ongebruikte, ongedragen en onbeschadigde artikel in originele verpakking, degelijk verpakt en voldoende gefrankeerd te retourneren. TUBABOS is niet aansprakelijk voor vermiste retourzendingen en ik adviseer retourzendingen altijd aangetekend of met Track&Trace te versturen. Onvoldoende gefrankeerde retourzendingen zullen niet door TUBABOS worden gecrediteerd.

3. TUBABOS behoudt zich het recht voor retourzendingen te weigeren of om slechts een gedeelte van het betaalde bedrag te crediteren wanneer het vermoeden bestaat dat het artikel reeds is gebruikt of wanneer het artikel ten gevolge van gebruik is beschadigd.

4. TUBABOS behoudt zich het recht voor retourzendingen te weigeren of om slechts een gedeelte van het betaalde bedrag te crediteren wanneer de artikel(en) niet binnen 14 dagen na aflevering van de bestelling zijn geretourneerd.

5. De retourzending dient voorzien te zijn van (een kopie van) de factuur of pakbon met daarop vermeld jouw IBAN bankrekeningnummer waarop het aankopbedrag kan worden teruggestort. Omcirkel op de (kopie) factuur/pakbon welke producten retour worden gezonden en/of u een ander product wenst te ontvangen of dat u het aankoopbedrag terug wilt ontvangen.

6. De terugbetaling van het aankoopbedrag zal zo spoedig mogelijk (uiterlijk binnen 5 werkdagen) na ontvangst van de retourzending plaatsvinden.

Retouradres: TUBABOS, H.J.Koenenstraat 13, 2012BA Haarlem

Je kan ook het heroepingsformulier gebruiken. » TUBABOS Heroepingsformulier

Let bij ruilen en retour op het volgende:

Artikelen die speciaal voor jouw zijn gemaakt, neem ik niet retour. Vanwege hygiëne is het niet mogelijk om TUBABOS artikelen te retourneren of te ruilen.

Q: Doe je op maat gemaakte bestellingen en zo ja, hoe plaats ik een?

A: In overleg met jou maak ik sondepads en/of buikbanden op maat. De aanpassingen die ik aanbied zijn momenteel verschillende kleurenschema's, gebruik van verschillende materialen als gevolg van allergieën, verschillende maten en/of bijvoorbeeld sondepads zonder sluiting voor mensen die zelf hun eigen sluiting van bijvoorbeeld van klittenband willen zetten of gewoon met tape willen fixeren. Als je een aangepaste bestelling wil plaatsen, stuur dan mij een email met jouw wensen. Ik zal dan met je contact opnemen om je te laten weten wat de mogelijkheden zijn. De wachttijd voor aangepaste bestellingen zullen langer zijn.

Q: Waarom duurt het zo lang om een op maat gemaakte bestellingen te verzenden?

A: Elke TUBABOS artikel is door mij handgemaakt. Het materiaal wordt zorgvuldig uitgezocht, ze worden met de hand uitgeknipt, met de naaimachine genaaid, van de sluiting voorzien, verpakt en dan verzonden. Dit vergt een aanzienlijke hoeveelheid tijd, ongeveer 20-25 minuten per sondepad en 30-60 minuten per buikband. Nog werk ik niet full time voor TUBABOS, maar met heel veel passie en liefde.

Q: Ik wil graag sondepads met de absorbtielaag bamboe of Zorb bestellen, maar de sondepads zijn uitverkocht?

Soms ontvang ik teleurgestelde opmerkingen dat er zoveel sondepads (en dan natuurlijk die met leukste printjes) uitverkocht zijn. En ja dat klopt. Maar ... ook weer niet. Met meer dan 300 verschillende printjes voor sondepads, buikbanden, sondezakjes, roll up clips, mondkapjes en veel meer probeer ik voor jou een ruime keuze aan te bieden. Bovendien kan je voor je sondepads uit drie verschillende absorptie lagen kiezen: katoenen flanel, bamboe en Zorb.
All die TUBABOS artikelen maak ik zelf een voor een met veel liefde voor je en naast het standaard assortiment kan je ook voor maatwerk bij mij terecht.

Het is voor mij haast onmogelijk alles op voorraad direct te kunnen verzenden. En daarom zie je bijvoorbeeld als je een sondepad van bamboe wilt bestellen:

Helaas uitverkocht. Maar geen zorgen. Ik kan deze nog voor je maken. Deze zal klaar zijn binnen 5 dagen.

En dat is ook zo. Zolang je een artikel in je winkelmandje kan zetten, kan je het artikel bestellen. Ik zal de sondepad, buikband, roll up clip, sondezakje of mondkapje met de hand voor je maken. Een voor een.

Q: Ik heb elders de sondepads voordeliger gezien. Waarom zijn de sondepads hier zo duur?

A: Ik ga ervoor dat het voor jou zo makkelijk als mogelijk is om uit de verschillende artikelen te kunnen kiezen, en dat je vooral kan zien wat je kan kiest.

Je vind bij mij met meer dan 300 verschillende sondepads het grootste aanbod aan sondepads, die je met drie verschillende absorbtielagen kan bestellen. Om dat voor jou mogelijk te maken, zijn er overhead kosten om de webwinkel draaiend te houden. Denk daarbij aan bijvoorbeeld kosten voor administratie, kosten voor de website, opslag, onderhoud (naaimachine) en verpakkingskosten. Erbij komt dat risico stoffen voor sondepads en andere TUBABOS artikelen in te kopen, zonder 100%ig te weten of ik daadwerkelijk zoveel sondepads daarvan kan verkopen.

Als je bij TUBABOS bestelt, ontvang je een factuur over de bestelde artikelen. Op deze factuur is de BTW vermeld. Kosten voor bijvoorbeeld sondepads komen wellicht in aanmerking voor jouw verantwoordingsvrije bedrag van het PGB en/of voor aftrek ziektekosten van de belasting aan het eind van het jaar. TUBABOS staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK) onder de SBI-code 32502 ‘Vervaardiging van medische instrumenten en hulpmiddelen’.

Als webwinkel, ingeschreven bij de KvK, moet ik aan bepaalde verplichtingen voldoen zoals per kwartaal aangifte over de omzetbelasting en Btw-afdracht doen na verkoop.

Voordat de sondepads, buikbanden, sondezakjes en andere TUBABOS artikelen voor jou in de webwinkel klaar staan, investeer ik veel tijd en geld vooraf: Ik ben altijd op zoek naar de mooiste stoffen en fournituren voor je. Vaak bestel ik deze in Europa en de Verenigde Staten. Nadat ik materialien bestelt heb, knip ik ze in het gewenste formaat om vervolgens de mooie sondepads, roll up clips, sondezakjes, buikbanden en veel meer te maken. Het maken van bijvoorbeeld een sondepad doorlopt meer dan 10 stappen. Ieder artikel fotografeer ik om jou een goed beeld te geven. Komt dan jouw bestelling binnen, ontvang je een bevestiging, stel ik je artikelen samen en probeer zo snel als mogelijk jouw bestelling te verzenden. Om bijvoorbeeld een sondepad te maken, reken ik 20 minuten voor het gehele proces.

Ik blijf genieten om voortdurend samen met jouw nieuwe mogelijkheden te ontwikkelen en nog betere en mooie materialen te vinden! Een groot deel van mijn aanbod zijn op maat gemaakt artikelen die in wederzijds overleg tot stand komen. Dit maatwerk kost tijd. Ik vind het fijn dat ik velen met een uniek en met zorg handgemaakt TUBABOS artikel blij kan maken en bied ik graag de individuelle service, ruime keuze en korte levertijd die je van me gewend bent! En daar hou ook graag iets aan over ;-).  Al met al betaal je dus voor alle artikelen een eerlijke prijs.

Q: Geef je ook korting?

A: Het spijt me dat ik geen extra korting kan geven. Als ik korting zou kunnen geven, zou dat beteken dat ik er een winstmarge zou hebben die een korting toelaat. Echter probeer ik alle artikelen voor de laagst prijs als mogelijk aan te bieden.

Q: Heb je nog vragen?

A: Heb je nog vragen, stuur mij dan een email.

 

Sorteer op
© 2016 - 2024 TUBABOS | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel